Składniki:
- 50g płatków owsianych (drobnych)
- 1 dojrzały banan (im bardziej dojrzały, tym słodsze będą ciasteczka)
- 50g żurawiny suszonej
Przygotowanie:
- Rozgnieść banana w misce (obranego oczywiście!). Wsypać do miski żurawinę z płatkami owsianymi. Wymieszać.
- Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
Nakładać łyżką mieszankę bananową, formując okrągłe kształty. Wyrównać górę. Moje ciasteczka były wysokie na około 5 mm. - Piec na złoty kolor około 8-12 minut (w zależności od grubości ciasteczek). Ostudzić na kratce.
Ciasteczka owsiane przechowywane w szczelnym pojemniku zachowają świeżość przez ok. tydzień.
Przypominam o Rozdaniu u mnie klik.
Na moim blogu już kilka razy pisałam o ciastkach owsianych bo bardzo je lubię i chętnie próbuję nowe przepisy.Dzisiejszy przepis jest najlepszy, ale zapraszam do zapoznania się z poprzednimi.
1. Oatmeal cookies
2. Dietetic biscuits
3. Ciasta owsiane
Przypominam o Rozdaniu u mnie klik.
Przypominam o Rozdaniu u mnie klik.
Na moim blogu już kilka razy pisałam o ciastkach owsianych bo bardzo je lubię i chętnie próbuję nowe przepisy.Dzisiejszy przepis jest najlepszy, ale zapraszam do zapoznania się z poprzednimi.
1. Oatmeal cookies
2. Dietetic biscuits
3. Ciasta owsiane
Przypominam o Rozdaniu u mnie klik.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję.