Szybkie, proste i smaczne danie. Moja opcja jedzenia do pracy.
Składniki
- makaron żytni
- 4-6 suszonych pomidorów z oleju
- 8-10 kulek mrożonego szpinaku
- 100 ml śmietany słodkiej 12%
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- 2 ząbki czosnku
- pół cebulki
Przygotowanie
- Szpinak wyjąć z zamrażalnika do miseczki, aby się rozmroził.
- Pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę obrac pokroic w drobną kosteczkę i zeszklic na patelni. Zdjąc z patelni i odłozyc na później.
- Zagotować wodę na makaron.
- Szpinak wrzucić na patelnię, dodać (intensywnie mieszając) śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę, podsmażoną cebulkę i pomidory.
- Ugotować makaron al dente, podawać z gorącym sosem szpinakowy
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję.