To jednak zawsze będzie blog kulinarny, dlatego też, chociaż na szybko coś do zjedzenia.
Zupa jarzynowa na chłodne dni.
Składniki:
- 1/2 białej kapusty
- 2 garście fasoli szparagowej
- 5 marchewek
- 1 pietruszka
- 5 ziemniaków
- 2 łyżki koperku
- 100 ml śmietany 30%
- sól, pieprz
- 2 litry bulionu z kurczaka
- 2 gałązki selera naciowego
- Do bulionu włóż 2 gałązki selera, pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotuj 15 min. Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę. gotuj razem 20 min., aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i zabiel słodką śmietanką. Wsyp koperek.
Lubię jarzynową stale i niezmiennie, czy to w kawałkach czy też zmiksowaną na krem:):) Pozdrawiam ciepło:):)
OdpowiedzUsuń