poniedziałek, 20 stycznia 2014

Zupa Jarzynowa na szybko

To jednak zawsze będzie blog kulinarny, dlatego też,  chociaż na szybko coś do zjedzenia.



Zupa jarzynowa na chłodne dni.

Składniki:
  • 1/2 białej kapusty
  • 2 garście fasoli szparagowej
  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • 2 łyżki koperku
  • 100 ml śmietany 30%
  • sól, pieprz
  • 2 litry bulionu z kurczaka
  • 2 gałązki selera naciowego

  • Do bulionu włóż 2 gałązki selera, pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotuj 15 min. Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę. gotuj razem 20 min., aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i zabiel słodką śmietanką. Wsyp koperek.



1 komentarz:

  1. Lubię jarzynową stale i niezmiennie, czy to w kawałkach czy też zmiksowaną na krem:):) Pozdrawiam ciepło:):)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.