poniedziałek, 13 stycznia 2014

Mashroom soup / Zupa Grzybowa


Składniki:
 


    3 garści suszonych grzybów leśnych – prawdziwki, podgrzybki etc.
    Duża cebula
    Liść laurowy
    Kilka ziaren ziela angielskiego
    2 łyżki masła
    2-3 ząbki czosnku
    Szklanka śmietany do zup i sosów
    Łyżka mąki
    Sól, pieprz do smaku
    gotowany makaron
    Jedna marchewka,
     trochę korzenia pietruszki




    • Przygotowanie:
    • 1
      Namoczone przez noc grzyby kroimy następnego dnia i gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyły (dolewamy oprócz tego dodatkowo wody, jak na zupę).
    • 2
      Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie (ziele można utłuc w moździerzu).
    • 3
      Gdy grzyby będą miękkie, dodajemy masło, śmietanę zmieszaną z mąką oraz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną zupą zalewamy makaron.


                          Brak komentarzy:

                          Prześlij komentarz

                          Dziękuję.

                          LinkWithin

                          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

                          .