sobota, 3 maja 2014

Chocolate spring muffins - Babeczki biszkoptowe z żurawiną




Co będzie nam potrzebne:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki cukru 
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki kefiru
  • 1/3 szklanki oleju
  • trochę żurawiny
____________________________________________________________







Jak to zrobic: 
  1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy olej oraz kefir i miksujemy. 
  2. Następnie powoli wsypujemy wszystkie sypkie składniki i mieszamy powoli dużą łyżką do momentu połączenia składników. 
  3. Ciasto wlewamy do papilotek i  ja wtedy wkladam żurawinę, można dac jej oczywiście więcej niż ja :)
  4.  Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do wystygnięcia.
  5. gotowe babeczki można polac polewą czekoladową (najlepszy i najszybszy sposób to rozpuszczac tabliczkę gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej i dodac kilka kropli aromatu pomaranczowego).  

____________________________________________________________






5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Uwielbiam wszystkie babeczki bo są takie fotogeniczne :)

      Usuń
  2. Pozwolisz Kochana, że i Ja się u Ciebie rozgoszczę na stałe :))) Babeczki wyglądają cudownie - ale mam smak !! :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam, zapraszam! Mam nadzieję, że bedzie Ci tu u mnie dobrze :)

      Usuń

Dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...