Włoski Bakłażan
Składniki:
- 1 bakłażan
- 0,5kg mielonego fileta z kurczaka
- 1 jajko
- 3 łyżki stołowe bułki tartej i mleko do jej namoczenia
- przyprawy włoskie(suszone pomidory, bazylia, czosnek) - ja mam mieszanki gotowe :)
- pomidor
- ser żółty
Bakłażana umyłam, przecięłam, wydrążyłam środek. Następnie przygotowałam nadzienie: zmieniłam pierś z kurczaka, dodałam sól, pieprz, suszone pomidory (malutkie kawałki), czosnek suszony, bazylię suszoną, jedno jajko, trochę bułki tartej namoczonej w mleku.
Wydrążonego bakłażanka nadziałam mięsnym farszem, przykryłam to plastrami pomidora, posypałam bazylią (świeżą) i posypałam serem.
Wyszło pięknie, smacznie, egzotycznie i przede wszytskim bardzo aromatycznie.
Polecam. :)
Ale super pomysł, będę obserwować co tam sobie pichcisz, jak patrzę na Twoje desery to mnie aż zazdrość zżera, że potrafisz robić takie cuda :D
OdpowiedzUsuńKasia hostessa ;)