Thyme, garlic & lemon Salmon
Przygotowuję nowe Giveaway, a tymczasem co u mnie na obiad?
Jak zwykle u mnie, pomysł na szybki, prosty i smaczny obiad. Tym razem rybka - łosoś. Uwielbiam!
Co będzie nam potrzebne?
Potrzebne będą:
- filet z łososia
- świeży tymianek
- czosnek
- sól
- pieprz
- masło/oliwa
- cytryna
Stopień trudności: 3/10
Czas przygotowania: doprawianie i smażenie ok. 15 minut.
Przepis:
- Łososia solimy i pieprzymy, chwilę czekamy, żeby trochę przeszedł przyprawami.
- Na patelni rozgrzewamy masło, najlepiej klarowane i dodajemy do tego kilka ząbków czosnku i tymianek.
- Kladziemy filet łososia, skórą do dołu. Polewamy masłem, na wierzchu ukladamy przekrojone ząbki czosnku i tymianek. Łososia można zawinąc w folię aluminiową, nie jest to jednak koniecznie.
- Smażymy chwilę - nie za długo!
- Podajemy - można skropic cytryną. Smacznego!
Pozdrowienia i buziaki!
Edytka
P.S Ja nadal chora :(
Nie jestem rybna ;p
OdpowiedzUsuńmniam pyszne niskokaloryczne papu :)
OdpowiedzUsuń