niedziela, 29 czerwca 2014

Łosoś z tymiankiem, czosnkiem i cytryną.

Thyme, garlic & lemon Salmon



Przygotowuję nowe Giveaway, a tymczasem co u mnie na obiad?

Jak zwykle u mnie, pomysł na szybki, prosty i smaczny obiad. Tym razem rybka - łosoś. Uwielbiam!

Co będzie nam potrzebne?





Potrzebne będą:
  • filet z łososia
  • świeży tymianek
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • masło/oliwa
  • cytryna
Stopień trudności: 3/10

Czas przygotowania: doprawianie i smażenie ok. 15 minut.

Przepis:
  1. Łososia solimy i pieprzymy, chwilę czekamy, żeby trochę przeszedł przyprawami.
  2. Na patelni rozgrzewamy masło, najlepiej klarowane i dodajemy do tego kilka ząbków czosnku i tymianek.
  3. Kladziemy filet łososia, skórą do dołu. Polewamy masłem, na wierzchu ukladamy przekrojone ząbki czosnku i tymianek. Łososia można zawinąc w folię aluminiową, nie jest to jednak koniecznie.
  4. Smażymy chwilę - nie za długo! 
  5. Podajemy - można skropic cytryną. Smacznego!








Pozdrowienia i buziaki!
Edytka

P.S Ja nadal chora :(


2 komentarze:

Dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.