czwartek, 9 kwietnia 2015

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami


Szybkie, proste i smaczne danie. Moja opcja jedzenia do pracy.



Składniki

    • makaron żytni
    • 4-6 suszonych pomidorów z oleju
    • 8-10 kulek mrożonego szpinaku
    • 100 ml śmietany słodkiej 12%
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    • 2 ząbki czosnku
    • pół cebulki

Przygotowanie


  1. Szpinak wyjąć z zamrażalnika do miseczki, aby się rozmroził. 
  2.  Pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Cebulę obrac pokroic w drobną kosteczkę i zeszklic na patelni. Zdjąc z patelni i odłozyc na później.
  3. Zagotować wodę na makaron.
  4.  Szpinak wrzucić na patelnię, dodać (intensywnie mieszając) śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę, podsmażoną cebulkę i pomidory.
  5.  Ugotować makaron al dente, podawać z gorącym sosem szpinakowy
  6.    Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.